Заливний пиріг із грибами

Прості та не дорогі інгредієнти, 30-40 хвилин часу – і ви маєте прекрасне доповнення до столу. Плюс заливних пирогів у тому, що вони не обтяжені великою кількістю тіста, а приготувати їх можна як солоними, так і солодкими.

Інгредієнти для тіста: борошно – 200 г, вершкове масло – 150 г, крижана вода – 2-3 ст. л., сіль за смаком;

для начинки: печериці – 450 г, цибуля ріпчаста – 3 шт., вершкове масло – 50-80 г, перець чорний мелений – за смаком;

для заливки: яйця – 2 шт. сметана – 300 г, сир твердий – 250 г, зелень петрушки і кропу – за смаком, сіль – за смаком, перець чорний мелений – за смаком, перець червоний мелений – за смаком, паприка – за смаком.

Приготування: Для приготування тіста охолоджене вершкове масло подрібнити, розтерти з борошном і сіллю до утворення крихти, додати крижану воду і швидко замісити тісто. Готове тісто скачати в кулю, обгорнути харчовою плівкою і помістити в холодильник на півгодини.

Гриби нарізати пластинками або кубиками. Цибулю подрібнити, обсмажити на вершковому маслі, додати нарізані печериці, сіль, перець, перемішати і обсмажити до м’якості. Сир натерти на середній тертці. Зелень кропу і петрушки подрібнити.

Для заливки сметану збити з яйцями, додати тертий сир, рубану зелень, сіль, перець чорний, перець червоний, паприку і перемішати.

Готове тісто викласти у форму застелену пергаментом, змащену олією, сформувати бортики. Поверх тіста розподілити грибну начинку, додати заливку.

Випікати пиріг в духовці 40-50 хвилин за температури 180 градусів. Перед подачею трохи охолодити і розрізати на порційні шматки