Насіння перцю беруть з найбільш великих плодів, які досягли стадії біологічної зрілості. У них повинне бути типове для сорту забарвлення і правильна форма. Насіннєві екземпляри треба брати з трьох нижніх пагонів тому що ці плоди зав’язалися раніше і ймовірність їхнього запилення іншими сортами менша. Після цього їх витримують 3-4 дні при кімнатній температурі аби вони злегка зів’яли. Потім над аркушем напору перець обережно надрізають по колу біля плодоніжки і витягують її разом з насінням. Після цього по перцю стукають ножем, щоб висипалося все насіння.
Аркуш паперу підписують, вказуючи назву сорту, і разом з насінням залишають на підвіконні — завдяки сонячним променям насіннєвий матеріал знезаражується. Потім насіння, яке легко обсипається, збирають. Зберігають його в паперових пакетах із зазначенням сорту в сухому і теплому приміщенні не більше трьох років. При цьому варто врахувати, що з кожним роком схожість знижується.