Як зберегти баклажани

Вирощені для переробки баклажани, можна зрізати за будь-якого розміру і маси, аби вони не були перезрі­лими. Якщо запізнитися зі збиранням, на поверх­ні плода з’являються білі плями чи смужки, м’якоть втрачає пруж­ність, насіння стає жорстким, з’являється гіркота. Зібрані бакла­жани можна зберіга­ти протягом місяця у відкритих поліетилено­вих мішках, а також у ящиках, загорнутими в папір або пересипа­ними попелом. Щоб зберегти їх якість і смак, необхідно відразу після збирання витри­мати плоди в темному місці при температурі + 7+10 градусів і віднос­ній вологості 80% (щоб вони не втратили воло­гу) протягом двох днів. Потім баклажани збері­гають при температурі + 1+2 градуси. На світлі їх зберігати не можна, тому що в плодах утворюється алкалоїд соланін, який погіршує смакові якості. Крім цього, слід зазначити, що зберігання при більш високій вологості або температурі може призвести до ураження бакла­жанів сірою гниллю,