Як відрізнити підробний чай в пакетиках?

Хоча заварювання чаю в пакетиках зручно і не займає багато часу, не завжди самі інгредієнти для цього напою такі хороші, як хотілося б.

  1. В основному пакетований чай — це пил, який залишився після обробки чайного листя, він вважається відходами в Індії та Китаї і використовується там тільки недбайливими виробниками.

Перевірте власну упаковку з чаєм і зверніть увагу на дно коробки, якщо воно чисте і не має ніякого пилу, значить, чай в ваших пакетиках зроблений з перемеленого листя, в іншому разі — вам, на жаль, дісталася підробка.

  1. Деякі недобросовісні продавці додають барвники до дешевого чаю, видаючи його за сорт відмінної якості, а в складі даного факту не вказують. Це легко перевірити: покладіть пакетик чаю в прохолодну воду, вона не повинна забарвитися.
  2. Так як додати хімічні ароматизатори виходить простіше і вигідніше, ніж натуральні, деякі виробники, на жаль, користуються цим, додаючи сушені фрукти тільки для виду.

Порвіть один з пакетиків чаю і придивіться до наповнення, якщо побачите білі гранули — в інгредієнтах є ароматизатори, які вживати в їжу не варто. Так само зверніть увагу на запах чаю — справжній не буде пахнути яскраво виражено.

  1. Не всі знають, але у чаю є термін придатності — 3 роки з дати збору на плантаціях (за винятком пуера, вік якого тільки надає смаку унікальності), після в ньому з’являється шкідливий для здоров’я людини афлатоксин, який може бути небезпечний.

На жаль, багато виробників в нашій країні пишуть не дату збору чайного листя, а дату розфасовки самого чаю, замовчуючи про те, скільки він зберігався до цього.

Перевірити свіжість чаю нескладно: якщо бачите невелику кількість світлої пінки зверху, то його можна пити, водночас прострочений чай залишить темні сліди на поверхні чайника або чашки.