Викопали моркву? Знову закопайте.

Рекомендація, винесе­на в заголовок, зовсім не жарт. Справді, кращий спосіб зберігання моркви протягом зими — в  ямі.

Місце виби­рають на узвишші,щоб воно не підтоплювалося талими водами. Яму копають довільної форми та глибини, залежно від кількості коренеплодів і з ураху­ванням того, що над ними ще треба насипати шар землі товщиною не менше 0,5 м. На дно бажано насипати трохи піску. На нього шарами викладають моркву, пересипаючи піском (однак це не обов’язково). Зверху яму вкривають сухим листям і притиска­ють його  гілками, щоб не розлетілося від вітру. Ні в якому разі не можна вкривати плівкою, руберойдом або іншим вологонепроникним матеріалом — бо коре­неплоди згниють.