На думку багатьох експертів, виноградні кісточки показують максимальну ефективність у боротьбі з раком шлунка. У низці досліджень щодо перевірки безпеки їх медичного використання не вдалося виявити будь-яких побічних ефектів.
Вживання виноградних кісточок, повідомляють експерти, не чинить негативного впливу на організм людини. На сьогодні ще рано говорити про лікування за
допомогою цього методу, однак фахівці вважають, що такий підхід варто розглядати як ефективне доповнення до помірного впливу за допомогою хіміотерапії.
Якщо вживати виноградні кісточки не у вигляді препарату, а в натуральному вигляді, щоб уникнути подразнень шлунка та інших серйозних неприємностей, їх спочатку потрібно висушити та подрібнити на кавомолці до порошкоподібного стану. Крім того, приймати у невеликій кількості: 1 ч. л., розвівши у невеликій кількості води або додавши до страв.