Томати по-фінськи: простий і смачний рецепт

Смачний і простий рецепт закрутки, помідори виходять як свіжі, добре зберігаються і готуються легко.

Інгредієнти

  • помідори — 4 кг
  • цибуля — 1 кг

для розсолу на 1 літр води

  • сіль — 1 ст.лож (з невеликою гіркою)
  • цукор — 1,5 ст.лож
  • оцет 9% — 50 мл

Приготування

  1. Цибулю нарізаємо пір’ями, перекладаємо її в друшляк і заливаємо окропом, таким чином ми приберемо її гіркоту. Добре помити помідори, нарізати на часточки, менші можна порізати навпіл.
  2. Розподіляємо цибулю на дно підготовлених стерилізованих банок, не всю, а лише половину. Набиваємо баночки помідорами, намагаємося робити це якомога щільніше. В заповнені баночки додаємо шапку цибулі зверху. Якщо взяти банки по 0,5 літра, зазвичай виходить 14 банок.
  3. Приготуємо розсіл. У киплячу воду додаємо сіль, на літр води — півтори ложки цукру і одну столову ложку солі з невеликою гіркою і ще 50 мілілітрів оцту. Перемішуємо, даємо закипіти та розчиниться цукру. Заливаємо розсіл по баночках під самий верх.
  4. Для стерилізації, банки прикриваємо кришками і відправляємо в каструлю на дно поклавши рушник, заливаємо гарячою водою по плечики (по звуження банок). Після закипання стерилізуємо 5 хвилин.
  5. Далі банки щільно закриваємо і ставимо під ковдру повільно охолоджуватись.

Зберігати в погребі, але вони відмінно будуть стояти і в стінній шафі, головне щоб це було  темне і прохолодне місце.