Чому варто обмежити консервування на зиму?

Заготовки на зиму з овочів і ягід — стара добра традиція, яка передається з покоління в покоління. Але дієтологи застерігають запасливих господинь від надмірного захоплення ними. Справа в тому, що в домашніх заготовках міститься багато цукру, солі і оцту. Через це порушується водно-сольовий баланс в організмі, страждає шлунково-кишковий тракт, печінка і нирки.

Зрозуміло, що фрукти і ягоди в зимовий час істотно дорожчі, ніж влітку. В такому разі краще заморозити пару контейнерів з ягодами і фруктами. Якщо зробити все правильно, продукти залишаться свіжими і збережуть корисні властивості без додавання цукру.

Будь-які консерви — це термічна обробка. Через неї зникають вітаміни, що містяться в свіжих продуктах. Чим довша обробка, тим менше в овочах мінералів і клітковини. Крім того, якщо консерви куплені, то взагалі складно зрозуміти, скільки цукру і солі  ви з’їли.

Утім, серед консервованих овочів  є такі без яких складно обійтися. Наприклад, квасоля або консервований горошок. Простіше купити консервовані боби, ніж вимочувати їх всю ніч, а потім варити кілька годин.

А ось ферментовані, квашені овочі, продукти натурального бродіння дуже навіть корисні для організму.