Рейтинг горіхів найкорисніших для здоров’я .

1.Кедрові. Очолюють список кедрові горіхи. Вони корисні за наявності захворювань шлунку, дванадцятипалої кишки, кишківника, захворювань серця, потрібні для зміцнення імунної системи і поліпшення складу крові. У 100 г кедрових горіхів міститься величезна кількість дефіцитних мікроелементів, вони забезпечують добову норму споживання марганцю, цинку, кобальту.

2. Мигдаль. Сприяє здоров’ю кісток, опорно-рухового апарату, зміцнює імунітет. Його корисно їсти під час грипу або ГРВІ, він полегшує біль у горлі за наявності ангіни. Ще цей вид горіхів — одне з кращих рослинних джерел білка: його у мигдалі міститься майже стільки ж, скільки у пісному м’ясі — близько 30 %.

3.Арахіс. Покращує якість пам’яті, позбавляє від стресу, відмінне джерело енергії, при цьому у продукті майже немає холестерину. Містить поліфеноли, які є природними антиоксидантами. Вони стримують процес старіння клітин, запобігають утворенню злоякісних пухлин, зміцнюють серце і судини.

4.Волоські горіхи. На четвертому місці найпоширеніші у нас волоські горіхи. Покращують лактацію у жінок, що годують грудьми, і сексуальний потенціал чоловіків, підвищують настрій, вирівнюють гормональний фон, нормалізують сон. У них у великій кількості наявна незамінна жирна кислота омега-3 — більше її лише у насінні чіа і рибі. Речовина знижує ризик розвитку запалень різного типу і серцево-судинних захворювань.

5.Кеш’ю. Цей дуже популярний і смачний горіх зміцнює імунітет, нормалізує тиск за наявності гіпертонії, допомагає у лікуванні застуд і бронхітів. Гарний помічник у боротьбі з анемією, бере участь у нормалізації обміну речовин.

Протипоказання до вживання. Один з головних ризиків для любителів горіхів — різка алергічна реакція, аж до набряку Квінке. Якщо пробуєте якийсь різновид вперше, з’їжте кілька штук і почекайте 24 години. Крім того, горіхи підступні через високий вміст жирів: їх надмірне споживання призводить до швидкого набору ваги, тому захоплюватися не варто. Оптимальна доза — не більше за 20 г на добу: цього достатньо, щоб отримати задоволення від смаку і наповнити організм корисними речовинами.