Триває грибний сезон. З грибами можна приготувати багато різних страв — починаючи з салатів, закусок і закінчуючи ситними рагу. Але варто знати деякі особливості приготування таких страв.
-
Смажити краще тільки капелюшки грибів, а ніжки використовувати для приготування супів, бульйонів і соусів.
- Сушені гриби краще засвоюються, якщо подрібнити їх у блендері або розтовкти у ступці. З такою заготовкою можна готувати смачні соуси і супи.
-
Гриби не можна варити на дуже сильному або на надто малому вогні. Так їх смак погіршиться, і вони стануть або занадто твердими, або занадто м’якими.
- Для деяких страв підходять тільки певні гриби, а в інших можна використовувати практично будь-які. Наприклад, з білих грибів та печериць готують бульйони, соуси, їх смажать, маринують і солять. Рижики дуже смачні в запеченому вигляді (жульєни, запіканки і т.д.), а також у супах, пирогах, салатах та інших страв. Підосичники і підберезники ніколи не використовують для приготування супів і бульйонів, їх краще смажити, тушкувати або маринувати.
-
У грибні страви не кладуть гострі приправи, щоб не перебити їх ніжний смак. З цієї ж причини їх не рекомендують занадто солити.