П’ять корисних властивостей кефіру, про які потрібно знати.

 

Завдяки високому вмісту пробіотиків та інших важливих для нашого організму поживних речовин, кефір має безліч корисних властивостей.

Підтримує здоров’я шлунково-кишкового тракту. Його вживання  значно збільшує різноманітність кишкових бактерій, що, своєю чергою, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, а також зміцнює імунітет. Крім того, хороший кишковий мікробіом позитивно впливає на роботу мозку і психічне здоров’я.

Зміцнює кістки. Кефір багатий не тільки пробіотиками, але ще і кальцієм, і вітаміном D. Ці речовини відіграють важливу роль в зміцненні кісток і запобіганні розвитку остеопорозу. У пацієнтів, які пили кефір протягом шести місяців, значно збільшилася мінеральна щільність кісток.

Допомагає контролювати рівень цукру в крові. Експеримент проводився серед пацієнтів з цукровим діабетом другого типу. Було виявлено, що в учасників, які пили кефір, знизився рівень глюкози в крові натщесерце і рівень HbA1C — (глікований гемоглобін) — показник, що відображає середній вміст цукру в крові за тривалий період.

Володіє антибактеріальними властивостями. Кефір містить полісахарид кефіран, який має антибактеріальні та ранозагоювальні властивості, а також допомагає знизити артеріальний тиск і рівень «поганого» холестерину. Крім цього унікального типу вуглеводів в кефірі є пробіотики Lactobacillus kefiri, що перешкоджають росту деяких шкідливих бактерій, включаючи сальмонелу.

Сприяє зниженню ваги. Кефір, особливо знежирений, є досить низькокалорійним продуктом з високим вмістом білка, тому його вживання може сприяти зниженню ваги. Наприклад, якщо ви хочете схуднути, ви можете замінити один з прийомів їжі на пару склянок кефіру: він відмінно насичує, але при цьому легко засвоюється і не викликає тяжкості в шлунку.