Ніжні молочні кульки — десерт за 15 хвилин

Хочете скуштувати незвичний десерт, на приготування якого підуть лічені хвилини? Вашим близьких обов’язково сподобається ці швидкі ласощі.

Інгредієнти: кукурудзяний крохмаль — 60 г, цукор — 30 г, молоко — 170 мл, сіль — дрібка, будь-які горіхи, какао, кокосова стружка або шоколад – за бажанням.

 

Приготування: Кукурудзяний крохмаль, цукор і дрібку солі змішуємо в ємності. Потім додаємо тепле молоко і до повного розчинення сипучих інгредієнтів все перемішуємо. Замість крохмалю на цьому етапі можна також використовувати рисове борошно.

Потім, щоб точно уникнути грудочок, через сито виливаємо отриману суміш в сотейник або каструлю з товстим дном. Постійно помішуючи, доводимо суміш до стану єдиної еластичної маси, після чого викладаємо її на тарілку і даємо трохи охолонути.

burinnia

Коли температура маси стане комфортною для рук, добре вимішуємо її протягом хвилини: вона стане схожа на м’який пластилін, який не липне до рук. З нього дуже просто скочуємо практично ідеальні кульки або оформляємо десерт в будь-яку іншу бажану форму.

На цьому етапі в масу якщо є бажання можна додати харчовий барвник, ароматизатор, тощо. Також можна загорнути всередину кульки будь-яку начинку.

Десерт готовий, залишилось тільки прикрасити його, в нашому випадку кульки просто посипані какао-порошком. Як варіант, можна занурити кульки в розтоплений шоколад.