Простий і дуже смачний рецепт закусочних огірків на зиму

Якщо ви любите мариновані огірки і хочете спробувати щось нове, то неодмінно зробіть заготовку за рецептом цих смачних закусочних огірків. Вони виходять не тільки дуже смачними, хрусткими і ароматними, але і красивими, а значить безумовно займуть гідне місце на будь-якому столі.

Інгредієнти: огірки; сіль; оцет 6%; цукор; вода; часник; гірчиця; болгарський перець.

Приготування:

Підготовлені огірочки нарізаємо на пластинки товщиною близько 2-3 мм. Для цієї заготовки можна також використовувати і, так звану, некондицію, наприклад, переросли огірки.

Далі в простерилізовані банки розкладаємо спеції. На 0,5 літрову банку викладаємо: 1 чайну ложку без гірки сухої гірчиці, щіпками запашний і чорний перці, по кілька маленьких головок або пластинок часнику.

Потім заповнюємо банки огірками, завдяки нарізці їх поміститься значно більше, ніж цілих. Так само в кожну банку кладемо по шматочку червоного болгарського перцю. Якщо ж ви любите гостре, то можна також додати в банку і стручок пекучого перцю.

Для маринаду в 1 літрі води розчиняємо 4 ч. л. солі, 8 ч. л. цукру, 1 ч. л. куркуми для кольору і 9 ст. л. 6% оцту. Якщо ви віддаєте перевагу огіркам покисліше, то можна додати 12 ст.л. оцту. Доводимо маринад до кипіння.

Потім розливаємо маринад в банки приблизно по плічка. Виставляємо банки з огірками в каструлю, дно якої попередньо застилаємо тканиною, щоб банки не торкалися дна. Заливаємо каструлю теплою водою, не доходячи 2-3 см до горлечка банок, щоб під час кипіння вона не залилася в банку.

Накриваємо банки кришками, ставимо каструлю на плиту. Доводимо воду в каструлі до кипіння, після чого переводимо в стан помірного булькання і залишаємо приблизно на 5 хвилин, закручуємо кришки, виймаємо банки з каструлі, перевертаємо і відправляємо заготовки остигати під ковдру.

Зберігати такі огірки можна і при кімнатній температурі.