Продовжіть плодоношення перцю

Масове збирання солодкого перцю проводиться в серпні. В цей час господині консервують плоди, оскільки зберігаються вони недовго. Рослина в цей період зупиняє свій ріст, тому на неї перестають звертати увагу, зосереджуючись на збиранні плодів. Але перець ще не вичерпав свій потенціал. І при простому  догляді можна продовжити його плодоносіння. Адже, як відомо, зав’язь у перцю не утворюється при температурі повітря нижче +12 і вище +30 градусів. А часто саме у вересні створюється оптимальна температура для його розвитку: теплий день і відносно прохолодна ніч. Зниження температури після спекотного дня до +17 градусів сприяє формуванню крупних плодів.

 

Щоб прискорити їх дозрівання у вересні, потрібно злегка розпушити ґрунт біля рослин, особливо тих, що мають невеликі пошкодження коренів, видалити квітки і дрібні плоди, які вже не встигнуть дозріти. Хоча навіть при температурі +12 градусів перець може досягти технічної стиглості, правда, набуде бузкового відтінку. Рослини в цей час не слід залишати без поливу. Однак в’янення листя після обіду в спекотні дні ще не є показником того, що кущі потребують води. В дуже жаркі дні зрошення треба проводити вранці або ввечері. У цей час хороші результати дає вечірнє дощування по 10-15 л на 1 кв. м. Припиняють полив перцю за 10-15 днів до останнього збору врожаю.