Плюси і мінуси додавання молока в каву

Медики відзначили — кава з молоком набагато корисніше звичайного напою без його додавання. Фахівці відзначають, важливість того, що чим більше в напої молока, тим менше кофеїну. Молоко допомагає відновити кількість кальцію, вимитого кофеїном. Кава з молоком  є хорошим сечогінним засобом.  А ще  молоко у каві допомагає знизити вплив кави на артеріальний тиск; Людям з підвищеним рівнем кислотності не рекомендовано випивати звичайну чорну каву: вона ще більше підвищить немаленький рівень pH в організмі. Кава з молоком діє м’якше.

Якщо ви звикли пити гарячу каву,  її  температура призведе до термічних опіків тканин стравоходу. Додавання молока допоможе знизити температуру напою

А які ж недоліки  кави в молоці? Наявність  молока в каві  може викликати у деяких людей алергічні реакції. Лікарі не рекомендують вживати каву з молоком вагітним жінкам, людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, панкреатитом, гіпертонією. Також напій протипоказаний людям з непереносимістю лактози.

Зверніть увагу на те, що кава з молоком  є досить-таки калорійним продуктом. У чашці звичайної кави міститься не більше 5 калорій, а при додаванні молока калорійність стає не менше 50.