Простий, але ефективний салат для здоров’я очей

Для поліпшення стану очей їх потрібно забезпечити певними ві­тамінами та мікроелементами. Од­ним з найпопулярніших продуктів, що поліпшують зір, є морква.

«Для зору в моркві корисний бета-каротин — каротиноїд, який переробляється організмом на ві­тамін А, — пояснює Майкл Редмонд, дослідник з Національно­го інституту ока (США). — Цей ві­тамін забезпечує вироблення бі­лків опсинів у колбочках і родо­псину — в паличках у задній ча­стині ока. Колбочки чутливі до денного світла, а родопсин — до тьмяного».

Нестача вітаміну А може призве­сти до виникнення «курячої сліпо­ти» — розладу зору, за якого втра­чається здатність бачити в сутінках.

Вітамін А міститься й в інших продуктах. Наприклад, у листовій зелені (шпинат, капуста) його навіть більше.

Але варто дотримуватися однієї важливої умови. Вітамін А — жиро­розчинний вітамін, тому він має на­дходити в організм разом з жиром. Тільки тоді він повністю засвоїться.

burinnia

Для здоров’я очей Ребекка Тейор рекомендує готувати салат зі шпинату та капусти, червоного со­лодкого перцю, волоського горіха і моркви. Усе це — важливі джерела вітамінів А, Е і С, конче потрібних для очей.

Якщо заправити такий салат олі­єю, жиророзчинні вітаміни А і Е кра­ще засвояться.