Картопляна шарлотка

Пропонуємо приготувати смачний, ситний і оригінальний закусочний пиріг. Ця ароматна страва сподобається кожному і може прикрасити святковий стіл.

Інгредієнти: фарш (будь який) — 500 гр, картопляне пюре — 400 гр, почищена сира картопля – 400 гр, яйця — 3 шт., панірувальні сухарі 20 гр, вершкове масло для змащення, сіль, чорний перець — за смаком.

Приготування: Готуємо основу пирога. До 400 грамів картопляного пюре додаємо пів кілограма фарша. У фарш додаємо два жовтки, перець і сіль. Все ретельно перемішуємо. 2 білки збиваємо з дрібкою солі до стійких піків. Відправляємо білки до фаршу і ще раз добре перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і присипаєте панірувальними сухарями. Розподіліть фарш у формі і розрівняйте основу пирога.

400 грамів сирої картоплі нарізаємо тонкими скибочками. Встромляємо її в фарш по колу з невеликим напуском, щоб вийшла картопляна «луска».

Збиваємо1 яйце, додаємо столову ложку сметани і дрібку солі, збиваємо до однорідності і змащуємо сумішшю верхівку пирога. Для отримання хрусткої скоринки, посипаємо пиріг панірувальними сухарями.

Ставимо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності (близько 1 години). Даємо трохи охолонути і виймаємо із форми.