Гарбузова паска.

Смачна і пишна паска, в якій смак гарбуза практично не відчутний. Ця випічка дуже популярна у США. Такі паски можна пекти без яєць (якщо яйця вам не можна вживати за станом здоров’я).

Рецепт нескладний, найголовніше — вгадати з борошном. Сподіваємося, що цей рецепт гарбузового паски вам стане в нагоді і свято Великодня ваша родина зустріне зі смачною випічкою!

Для приготування потрібно:

  • гарбуз— 400 г
  • молоко— 450 мілілітрів
  • вершкове масло— 200 г
  • цукор— 1,5-2 склянки
  • дріжджі сухі— 2,5 чайних ложки
  • борошно — 1200 г
  • цукати, родзинки— 200 г
  • сіль— 2 щіпки
  • ванільний цукор— 0,5 чайних ложки
  • яйця— 3 шт. (можна без них)
  • Гарбуз чистимо від шкірки і від внутрішніх волокон з насінням. Нарізаємо на маленькі кубики і засипаємо цукром. Цукор беремо на око від зазначеної в рецепті кількості.

 

  • Коли гарбуз пустить сік, протушкуємо його на малому вогні до готовності.
  • Остиглий гарбуз перетираємо через сито в пюре.
  • Розводимо в теплому молоці сухі дріжджі з ложкою цукру. Залишаємо на півгодини у теплому місці.
  • Змішуємо гарбузове пюре, сіль, цукор, що залишився, ванільний цукор, розтоплене масло і дріжджову суміш. Якщо ви вирішили пекти паску з яйцями, їх теж додаємо.
  • А тепер потроху всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Якщо печемо з яйцями, борошна знадобиться трохи більше, ніж зазначено в рецепті. А ще кількість борошна залежить і від самого борошна, і від того, наскільки рідке у вас вийшло гарбузове пюре. Тісто має бути еластичним і м’яким. Але воно не повинно прилипати до рук. Накриваємо миску з тістом рушником або плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання.

 

  • Тепер підготуємо цукати і родзинки. Цукати нарізаємо на маленькі шматочки. Родзинки ж потрібно залити окропом хвилин на 10, потім воду злийте і підсушіть родзинки. І цукати, і родзинки злегка пересипаємо борошном, щоб вони краще «подружилися» з тістом.
  • Форми для випічки змащуємо маслом. Коли тісто підійде, додаємо в нього підготовлені родзинки і цукати і добре вимішуємо. Заповнюємо форми тістом до половини, ставимо їх в тепле місце, нехай тісто підніметься.
  • Коли тісто в формах піднялося, починаємо випікання!
  • Випікаємо паски в розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Коли паски зарум’яниться, перевірте їх готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Вона повинна бути сухою. Спечені паски необхідно охолодити і прикрасити глазур’ю.