Смачна і пишна паска, в якій смак гарбуза практично не відчутний. Ця випічка дуже популярна у США. Такі паски можна пекти без яєць (якщо яйця вам не можна вживати за станом здоров’я).
Рецепт нескладний, найголовніше — вгадати з борошном. Сподіваємося, що цей рецепт гарбузового паски вам стане в нагоді і свято Великодня ваша родина зустріне зі смачною випічкою!
Для приготування потрібно:
- гарбуз— 400 г
- молоко— 450 мілілітрів
- вершкове масло— 200 г
- цукор— 1,5-2 склянки
- дріжджі сухі— 2,5 чайних ложки
- борошно — 1200 г
- цукати, родзинки— 200 г
- сіль— 2 щіпки
- ванільний цукор— 0,5 чайних ложки
- яйця— 3 шт. (можна без них)
- Гарбуз чистимо від шкірки і від внутрішніх волокон з насінням. Нарізаємо на маленькі кубики і засипаємо цукром. Цукор беремо на око від зазначеної в рецепті кількості.
- Коли гарбуз пустить сік, протушкуємо його на малому вогні до готовності.
- Остиглий гарбуз перетираємо через сито в пюре.
- Розводимо в теплому молоці сухі дріжджі з ложкою цукру. Залишаємо на півгодини у теплому місці.
- Змішуємо гарбузове пюре, сіль, цукор, що залишився, ванільний цукор, розтоплене масло і дріжджову суміш. Якщо ви вирішили пекти паску з яйцями, їх теж додаємо.
- А тепер потроху всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Якщо печемо з яйцями, борошна знадобиться трохи більше, ніж зазначено в рецепті. А ще кількість борошна залежить і від самого борошна, і від того, наскільки рідке у вас вийшло гарбузове пюре. Тісто має бути еластичним і м’яким. Але воно не повинно прилипати до рук. Накриваємо миску з тістом рушником або плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання.
- Тепер підготуємо цукати і родзинки. Цукати нарізаємо на маленькі шматочки. Родзинки ж потрібно залити окропом хвилин на 10, потім воду злийте і підсушіть родзинки. І цукати, і родзинки злегка пересипаємо борошном, щоб вони краще «подружилися» з тістом.
- Форми для випічки змащуємо маслом. Коли тісто підійде, додаємо в нього підготовлені родзинки і цукати і добре вимішуємо. Заповнюємо форми тістом до половини, ставимо їх в тепле місце, нехай тісто підніметься.
- Коли тісто в формах піднялося, починаємо випікання!
- Випікаємо паски в розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Коли паски зарум’яниться, перевірте їх готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Вона повинна бути сухою. Спечені паски необхідно охолодити і прикрасити глазур’ю.