Жарко і хочеться квасу? А не можна!

Дієтологи висловили думку про те, що «квас містить швидкі вуглеводи, які максимально швидко засвоюються організмом і можуть впливати на рівень цукру у крові».

Таким чином, напій не можна пити людям, які вже мають підвищений цукор у крові або предіабет, а також страждають на інсулінорезистентність, пояснили лікарі. Нехтування даним обмеженням і часте вживання квасу загрожує їм розвитком діабету.

Також фахівці нагадали, що квас є продуктом бродіння, на який організм може відреагувати алергічними симптомами. За наявної схильності до алергічних реакцій вживати його потрібно обережно.

Людям з грибковими інфекціями, кандидозом кишківника квас пити не можна. Лікарі пояснили, що «може посилитися зростання дріжджів, а вони спричиняють слабкість, коливання настрою, порушення імунітету».