Незвичайне оформлення цієї страви обов’язково приверне до неї увагу гостей. “Мандаринки” на смак зовсім не такі, як здаються на вигляд. Приготувати закуску дуже просто.
Інгредієнти: сир твердих сортів 150 грамів, плавлений сир — 100 гр, 2-3 круто зварених яйця, кілька зубчиків часнику, 2-3 відварених моркви, майонез, сіль за смаком, зелень.
Приготування: Сир і яйця дрібно натираються, до них додають подрібнений часник і трохи майонезу. Формуємо з маси кульки однакового розміру. Кульки викладаються на тарілку, яку потім потрібно поставити в морозилку на 10-15 хвилин. За низької температури начинка швидко застигне.
Відварену моркву чистимо, дрібно натираємо і додаємо сіль за смаком. З морквяної маси формується млинець. Щоб це було легше зробити, пальці слід вмочити в соняшникову олію. У кожен морквяний млинець загортаємо кульку начинки з морозилки, а потім надаємо закусці форму мандарина. З петрушки або іншої зелені робимо хвостик для прикраси.