Ви колись замислювалися, як звичка додавати молоко до кави впливає на здоров’я? Читайте далі, щоби дізнатися, з чим не можна пити каву, щоб не нашкодити своєму організму. Вживання кави відразу після їжі може вплинути на здатність організму засвоювати деякі мінерали та вітаміни. То з чим не можна пити каву?
Продукти з кальцієм
Якщо тобі потрібен кофеїн зранку, уникай джерел кальцію, таких як молочні продукти. Тобто не варто додавати у свою чашку молоко чи вершки. Кава може вплинути на засвоєння кальцію і підвищити кількість кальцію, що виділяється з сечею. Ці ефекти відносно незначні для більшість людей, оскільки кожна чашка кави позбавить нас лише кілька міліграм потрібної добової дози кальцію в 1000 мг. Проте якщо ти відчуваєш дефіцит цього мікроелемента, то перестань вживати молочні продукти з кавою.
Продукти, що містять цинк
Кава містить дубильні речовини, що утворюють зв’язки з деякими мінералами у нашому раціоні. Оскільки ці зв’язки дуже важко зруйнувати твоєму тілу, вживання кави з продуктами, що містять цинк, може призвести до того, що ти не отримаєш цей мікроелемент. Завдяки каві твій організм виведе цинк із сечею, який інакше абсорбувався б тілом. Тож уникайте споживання кави після вживання таких важливих джерел цинку, таких як червоне м’ясо, м’ясо птиці, боби та горіхи.
Продукти з негемовим залізом
Залізо у вашому раціоні буває у двох формах: гемове та негемове. Хоча наше тіло може легко засвоювати гемове залізо з продуктів тваринного походження, рослинні продукти містять лише негемове залізо. Вегетаріанцям важко засвоювати його. І це стає особливо проблематичним, якщо ти веган, який любить каву. Справа в тому, що дубильні речовини з напою мають такий самий вплив на негемове залізо, як і на цинк. Щоб переконатися, що ти отримуєш достатньо заліза з рослинної їжі, уникай споживання продуктів, багатих мікроелементів до, під час та після прийому кави. Тобто, не вживай з напоєм такі продукти, як горох, горіхи, сочевицю, нут, тофу та інші соєві продукти.