Як показали результати дослідження європейських медиків, у якому взяли участь 15 тисяч добровольців, люди, які регулярно їдять цукерки і шоколад, є менш схильними до ожиріння, у них менший індекс маси тіла і активніший метаболізм, ніж у тих, хто зовсім відмовляється від солодкого.
Чому ж таке трапляється? Дослідники вважають, що уся справа у стресі, точніше, у його відсутності. Якщо солодощі під забороною, ми відчуваємо дискомфорт, наш організм відчуває стрес. У результаті ми все одно рано чи пізно з’їмо заборонену цукерку, але замість користі, отримаємо зайву порцію кортизолу, який шкодить і фігурі, і здоров’ю. Набагато корисніше, вважають дослідники, дозволяти собі солодке — щодня, але потроху.
Як їсти солодке, щоб худнути
Є кілька простих правил, дотримуючись яких, можна худнути, не відмовляючи собі в улюблених солодощах:
-
щоденна частка солодкого не повинна перевищувати 10 % від добового раціону. Так, якщо протягом дня ви намагаєтеся з’їдати не більше 2000 калорій, то на цукерку або шоколадку припадає не більше за 200. Не настільки вже й мало, між іншим;
-
найкраще обирати десерти з високим вмістом какао і невеликим — цукру;
-
десерт краще з’їдати у першій половині дня, коли наш метаболізм є особливо активним;
-
у жодному разі не варто замінювати на десерт прийом їжі або перекус — найкраще з’їдати його після сніданку або обіду.