В’ялені помідори – улюблені ласощі багатьох. Їх можна використовувати як самостійну закуску або додавати до м’яса, риби, паст, в салати або бутерброди, і навіть у хліб.
Приготувати в’ялені помідори можна самостійно за дуже простим рецептом, і ви більше не будете купувати їх в магазині.
Інгредієнти:
- Помідори – 700 г
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 100 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Прованські трави
Спосіб приготування:
Для приготування в’ялених помідорів вибирайте сорт”сливка”. Помийте помідори та розріжте навпіл.
Розігрійте духовку до 150 градусів. Візьміть деко і застеліть його пергаментним папером.
Викладайте половинки помідорів зрізом вгору. Трохи підсоліть, щоб вони краще засушилися.
Сушіть помідори в духовці 3 години. Потім вимикайте духовку і витягуйте деко. Залиште помідори ще на ніч або на цілу добу – досихати. Накрийте тканиною, але так, щоб був доступ повітря.
Візьміть підготовлені банки, покладіть в них помідори. Зубчики часнику розріжте пластинками та додайте в кожну баночку.
Додайте улюблені спеції на смак – розмарин або прованські трави. Покладіть лавровий лист. Нагрійте оливкову олію, але не доводьте її до кипіння. Залийте гарячою олією помідори в банці.
Помідори повинні настоятися мінімум добу, а після цього відправляйте їх в холодильник. Там вони можуть зберігатися кілька тижнів.
Потім цією оливковою олією можна заправляти салати.
До речі, замість оливкової олії можна використовувати звичайну, соняшникову. Якщо ви відлили трохи олії з банки – долийте свіжу, щоб все помідори були покриті. Інакше з’явиться цвіль.