Кисло-солодкі огірки на зиму.

 Зберігаються при кімнатній температурі

Проста, але неймовірно смачна заготовка! Всій родині подобається і друзі оцінили на відмінно!

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Цибуля – 200 р.
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Оцет 9% – 250 мл.
  • Цукор – 300 р.
  • Сіль – 50 г.
  • Сушена гірчиця в зернах – 2 ч.л.
  • Коріандр у зернах – 1 ч.л.

Паприка солодка – 1 ч.л.

 

Покроковий рецепт приготування:

burinnia

  1. Огірки нарізаємо кружечками і відразу відправляємо у каструлю.
  2. До огірків додаємо цибулю півкільцями та кільця гострого перцю.
  3. Всипаємо сіль, цукор, зерна коріандру, сушену гірчицю в зернах та солодку паприку. Вливаємо 9% оцет, ретельно все перемішуємо і залишаємо на 4 години при кімнатній температурі, періодично помішуючи. За цей час огірки дадуть багато соку.

 

  1. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-6 хвилин.
  2. Розкладаємо огірки заздалегідь стерилізованими банками і доверху заливаємо маринадом. Укладаємо максимально щільно.
  3. Закручуємо стерилізованими кришками, даємо повністю охолонути і прибираємо на зберігання (можете додаткового за бажанням простерилізувати).

Зберігаються банки за кімнатної температури до наступного літа.