Всі тонкощі вирощування квасолі

Оскільки насіння квасолі закладають неглибоко, то рослини необхідно підгортати. Вони в такому разі отриму­ють опору і не вилягають при вітрі й дощі. Підгортання проводять, як тільки ґрунт підсохне після внесення підживлення і поливів. Перший раз підгортають росли­ни до першого листка, коли висота їх досягне 15 см. Незадовго до формування бобів квасолю підгортають ще раз, але вже вище.

Цікаво, що кущову квасолю можна сіяти з сере­дини травня кожні два тижні, щоб безперервно  збира­ти зрілі зелені плоди. 15 липня — останній термін посіву, при якому ще можна отримати урожай зелених лопаток. А для одержання врожаю зерна, квасолю сіють лише у ранні строки, позаяк при пізньо­му посіві вона недостатньо визріває. На легких ґрунтах ще можна посіяти в першій декаді червня, на всіх інших — не пізніше кінця травня. Кущова квасоля має невелику висоту, тому її не прищи­пують, як витку. Але якщо наприкінці літа ріст і дозрівання стручків затягуються, то квіткові китиці з бутонами, що знову утворюються, краще прищипнути.