ВОЗ назвала продукти, що перемагають рак.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) опублікувала список продуктів, які сприя­ють зміцненню імунної системи,  підвищують загальний тонус організму, можуть зупиняти ріст ракових клітин.

Цибуля різних сортів і часник.

Часник має здат­ність зв’язувати токсини, вклю­чаючи, напри­клад, потенцій­но канцероген­ний кадмій із сигаретного диму, і видаляти їх з організ­му. Ще він активує білі кров’яні кліти­ни, які поглинають і знищують ракові клітини. Цибуля діє подібним чином, хоч і в меншій мірі.

Томат. Помідори містять лікопін, сильний антиоксидант.

Риба та яйця. Ці продукти є багатим джерелом омега-3 жирових кислот, що пригнічують утворення ракових клітин. Рекомендується вживати камбалу.

Хрестоцвіті. Броколі, цвітна(а також качанна, брюссель­ська) капуста, крессалат та інші овочі цієї родини вже давно заслужили репутацію борців із раковими захворюваннями.

Цитрусові  фрукти і журавлина містять  біофлавоноїди що підсилюють та підтримують  антиоксидантну активність вітаміну С, яким  ці  плоди особливо багаті.

У полуниці, малині та гранаті міститься елагова кислота — силь­ний антиоксидант, який попереджає пошкодження генів і уповільнює ріст ракових клітин.

Чай. І зелений, і чорний містять  деякі антиоксиданти, відомі  як поліфеноли

(катехіни), що мають здатність перешкод­жати поділу ракових клітин. Найбільш ефективний у цьому відношенні зелений чай, трохи менше чорний.