Кому не можна вживати квашену капусту.

Головний  плюс квашеної капусти у тому, що вона має у складі багато пробіотиків, вони утворюються під час бродіння . Пробіотики збалансовують мікрофлору кишківника, а значить покращують імунітет.

Бактерії, які беруть участь у сквашуванні  при­гнічують у кишківнику патогенну мікрофлору і підтримують корисну Тож квашени­на — безперечно корис­ний харч, але не додавайте при сква­шуванні  цукор чи оцет, адже це — некорис­ні складники.

Кому ж не рекомен­довано їсти квашені продукти? Їх варто вживати з обережністю при хворо­бах нирок, гастриті, ви­разці шлунка, панкреа­титі, коліті.

Повністю протипоказана квашена капуста  лю­дям, які проходять реа­білітацію після операції в ділянці шлунку та кишківника. Вона  ускладнює заго­ювання ран на слизовій оболонці.