Виявляється, що пиво корисне для здоров’я?

Випивати пляшку пива за вечерею дійсно корисно, повідомляє Daily Mail, посилаючись на дослідження, опубліковане в Журналі сільськогосподарської та харчової хімії.

Теоретично це може знизити ризик розвитку таких захворювань, як діабет другого типу та серцеві захворювання. Вчені також повідомляють, що безалкогольне пиво має на організм такий самий сприятливий вплив. І експерти з Лісабонського університету NOVA рекомендували у профілактичних цілях вживати все ж таки безалкогольне пиво, тому що “найбезпечніший рівень споживання алкоголю — це повна відсутність”.

Так от, дев’ятнадцяти здоровим чоловікам віком від 23 до 58 років було запропоновано випивати 330-мілілітрові пляшки пива за вечерею щовечора протягом місяця.

Приблизно половина пива містила 5,2% алкоголю, інші ж були безалкогольними.

До кінця експерименту   в їхньому кишківнику після початку вживання як алкогольного так і безалкогольного пива стало більше бактерій. Обидві групи мали однакове зростання бактерій, в районі 7 відсотків.

Автори дослідження кажуть, що пиво з великою кількістю дріжджів, нефільтроване пиво може мати ще більший ефект. Вважається, що пиво покращує мікробіом — сукупність бактерій і грибків, що живуть усередині нас, — тому що воно містить поліфеноли. Це мікроелементи, які  містяться в рослинах, а пиво — єдине джерело поліфенолів хмелю в раціоні людини.

Проте не слід забувати, що зловживання алкоголем неймовірно небезпечне.  Зловживання алкоголем пов’язане з декількома видами раку, захворюваннями печінки, панкреатитом, серцевою недостатністю та пошкодженням головного мозку. Тому, для поліпшення мікрофлори кишківника краще все ж таки пити безалкогольне пиво.