Усе, що треба знати, вибираючи пресерви в магазині

Рибні пресерви дуже смачний продукт. Але, щоб ваш шлунок не постраждав,  купуючи їх треба знати деякі тонкощі…

Відповідно до стандартів, рибні пресерви — це продукт, що містить риби не менше 65%  маси нетто  в щільно закупореній споживчій тарі. Пресерви   підлягають  зберіганню при температурі не вище 0°С.

Упаковка пресервів і зовнішній вигляд. Упаковка рибних пресервів повинна бути цілісною, так як при попаданні повітря, продукція стає небезпечною для здоров’я. Необхідно перевірити герметичність можна невеликим натисканням, якщо з’явилися краплі олії, значить, цілісність упаковки порушена. Оглядаючи рибні пресерви, вибирайте продукцію в прозорій упаковці, так краще розглянути вміст. Якщо виявили на рибі пожовклі краї  або білу слиз, знайте, що це явна ознака зіпсованого продукту, який небезпечний для вашого здоров’я. Якщо шматочки риби в упаковці недостатньо тверді і пружні, швидше за все недобросовісний виробник при виробництві використовував прискорювач дозрівання.

Заливка  повинна  бути прозорою.

 

Терміни зберігання. Вибираючи пресерви, звертайте увагу на умови зберігання продукту в магазині. Рибні пресерви обов’язково повинні зберігатися в холодильнику.

Рибні пресерви — продукт, який не підлягає тривалому зберіганню. Вибираючи рибні пресерви, обов’язково звертайте увагу на термін придатності. Краще купувати продукт «з запасом» часу для зберігання.

Як зберігати пресерви. Зберігати пресерви після розтину тари можна не більше 4 — 8 годин, так як цей продукт не проходить термічну обробку і швидше псується. Зберігати можна в скляній тарі або у виробничій.

У морозильній камері. У морозильній камері пресерви можуть зберігатися протягом 3 місяців. Але заморозка передбачена одноразово. Повторні розморожування і заморожування виключені.