У моркви виросла сива борода.

Біла  гниль (склеротиніоз) — грибкове захворювання, від якого особливо сильно страждає морква при зберіганні. Тканини коренеплоду стають м’якими, хоча й зберігають типовий колір. На поверхні утворюється схожий на вату наліт (спори  гриба), який швидко переходить на здорові коренеплоди. Згодом він змінюється: стає щільним, потім змінює колір до чорного, на поверхні виступають краплі води. Зазвичай поширюється у вигляді плям, а не суцільним покривом.

Для профілактики цього захворювання необхідно проводити вапнування кислих ґрунтів; закладати на зберігання тільки неушкоджені коренеплоди; тримати їх при температурі близько нуля градусів.

Іноді господарі присадибних ділянок, що утримують корів або іншу худобу, пускають уражену склеротиніозом моркву на корм тваринам, вирізавши ділянки гнилі. Це велика помилка, оскільки, проходячи з їжею через кишківник, збудник хвороби не гине. Опинившись у гної, внесеному на ділянку, склеротиніоз буде заражати овочі на городі.