Італійська запіканка мільячо.

Яскравий цитрусовий аромат і насичений смак – це все про мільячо, одну з найкрасивіших італійських запіканок або пирогів. Для приготування цієї страви потрібні вершковий сир, манка та апельсин. Найчастіше її готують у Неаполі та передмісті. Традиційно використовують рикоту, але її можна замінити на інший м’який сир.

Інгредієнти: манна крупа – 200 г, молоко – 500 мл, вода – 200 мл, м’який сир – 250 г, яйця – 4 шт., цукор – 200 г, масло вершкове – 40 г, лимон – половина, цедра одного апельсина, екстракт ваніліну або ванільний цукор.

 

Приготування: Молоко, воду, скибочки лимона та вершкове масло довести до кипіння в сотейнику. Лимон прибрати та додати манку. Ретельно перемішати та охолодити.

Яйця збити з цукром, ваніліном, цедрою апельсина (натерти дуже дрібно). Додати м’який сир, та охолоджену масу з манки. Добре збити міксером.

Форму змастити маслом, вилити тісто. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 50 хвилин. Поверхня готового пирога покривається тріщинками. Перед подачею посипати цукровою пудрою.