Томатні маффіни з сиром

Поєднанням помідорів і сиру — це фантастика. Швидкі в приготуванні маффіни – смачна самостійна страва на щодень, швидка заміна хліба, і на святковому столі виглядають дуже ошатно.

Інгредієнти: помідори — 200 г (можна брати як свіжі, так і консервовані), борошно — 180 г, яйце — 1 шт., бринза, фета або інший сир — 200-250 г, рослинна олія — 80 г, розпушувач — 1 ч. л. з гіркою, зелена цибуля 3-4 стебла, сіль — 0,5 ч. л.

Приготування: З’єднуємо борошно з розпушувачем і перемішуємо. Крупно нарізаємо помідори, подрібнюємо блендером і пропускаємо пюре через сито, щоб позбутися усього зайвого. Додаємо сіль, яйце і олію. Перемішуємо. Всипаємо суміш борошна з розпушувачем. Перемішуємо тісто. Рубаємо зелену цибулю і підмішуємо її. Вона додасть свіжості і пікантності.

Форму для кексів злегка змащуємо олією і розподіляємо тісто. Виходить 12 порцій. Розкладаємо по формах шматочки сиру. 3 шматочки на 1 маффін.

Випікаємо маффіни в духовці, розігрітій до 220° (або 200° для режиму «Конвекція») протягом 20-24 хвилин до готовності.

burinnia