Скумбрія запечена у гірчичному соусі.

Уявіть собі рибу з ароматом, як у запеченої на мангалі, а за смаком, як гарячого копчення. І це все можливо на вашій кухні! Весь секрет в соусі.

Інгредієнти: 3 скумбрії, 4 середні цибулини, перець чорний мелений за смаком, 3 ст. л. гірчиці, 4 ст. л. майонезу, 5 ст. л. соєвого соусу.

Приготування: Розморожену або свіжу рибу почистіть від нутрощів, відріжте голови і добре промийте. Наріжте скумбрію шматочками, приблизно 2 см в ширину.

Почистіть і наріжте 4 цибулини півкільцями. Розділіть півкільця на окремі фрагменти руками. Перекладіть в глибоку миску рибу і цибулю, поперчіть і перемішайте.

Ось ми і підійшли до секрету приготування нашої скумбрії в духовці — соусу. Його готувати дуже просто і швидко. Гірчицю, майонез і соєвий соус змішайте в мисці до однорідної маси. Солити не обов’язково, солі в соєвому соусі буде достатньо.

Влийте до цибулі і скумбрії соус. Акуратно все перемішайте руками і відставте на 20-30 хвилин, щоб риба з цибулею добре промаринувалася. Можна готувати й одразу, але набагато смачніше вийде, коли скумбрія постоїть.

Перекладіть промариновану рибу з цибулею в форму. Маленький секрет: цибулю викладіть на дно форми, а шматки риби на неї. Змащувати форму не потрібно.

Випікайте скумбрію в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин до готовності.

Ось і все, золотиста скумбрія в духовці з цибулею готова! Цибуля вийде помірно хрусткою, не тушкованою і без різкого смаку. Подавайте рибку з улюбленим гарніром або салатом.