Щоб огірки не гірчили

У молодих плодах огірків міститься гірка речовина — кукурбітацин. Коли його вміст незначний, ми його присмаку не відчуваємо. Однак через нерегулярні зрошення, затінення , нестачу  азотнокалійного  живлення, знижену вологість повітря і температуру вміст кукурбітацину в плодах може підвищитися.

Щоб огірочок не гірчив, порушення агротехніки вирощування треба негайно усунути. У жарку сонячну погоду огірки слід регулярно поливати (тільки теплою водою) і підживлювати азотно-калійними добривами (калійна селітра або комплексні добрива).

А якщо молоденькі огірочки гірчать, цей дефект можна знизити, видаливши плодоніжки з частиною плоду і зрізавши шкірку. Крім того, при засолюванні або маринуванні кукурбітацин розкладається, і плоди гірчити не будуть.