Що ще можна посіяти прямо зараз

ОСТАННІИ посів городніх культур на зелень проводять у першій декаді вересня. Однак продукцію високої якості можна отримати лише на високородючому ґрунті при рівномірній і постійній помірній вологості. Земля повинна бути розсипчастою, без великих грудок на поверхні. Під перекопуван­ня необхідно внести пере­гній або інші добрива. Щоб прискорити появу сходів, грядки після посіву коткують.

Подальший догляд полягає в неглибокому розпушуван­ні міжрядь, прополюванні і зрошенні в суху погоду.

Насіння кропу і листової петрушки перед посадкою потрібно потерти в долонях одне об одне, щоб воно отримало мікроподряпини, тобто скарифікувати, після чого замочити на добу в теплій воді. Також можна використовувати біостимулятори, наприклад епін.

Салатна гірчиця — холо­достійка культура, яка швид­ко росте. Листя її має слаб­кий смак редьки. Збирання починають через місяць, коли висота рослин досягне 10-15 см, і продовжують до утворення стебла.

Ще один любитель прохо­лоди і короткого світлового дня, оптимальна темпе­ратура росту для якого +15-19 градусів, — шпинат. Влітку його навіть спеціаль­но притіняють, а восени погода для нього до вподо­би. Рослина потребує висо­кої вологості землі, нестача якої в поєднанні з сухим повітрям сприяє швидкому старінню рослин.