Помідори на зиму без розсолу та води

Рецептів консервації томатів ціла купа — хтось маринує, хтось квасить, томатна паста, кетчупи, сік і навіть вже в’яленими томатами нікого не здивувати. Але ще є рецепти, які ви не пробували — стерилізація томатів без води та розсолу.

Інгредієнти: помідори з товстою шкіркою (наприклад сливки), базилік (можна замінити на зонтики кропу)

Приготування. Успіх цього рецепту полягає у тому, щоб всі томати, зелень та банки були ідеально сухими. Тож простерилізуйте євробанки та кришки, висушіть їх. Помийте помідори та базилік і також висушіть.

Далі на дно банки викладіть трохи базиліку  та заповніть її помідорами, зверху також прикрийте базиліком. Ніякої солі, гірчиці і взагалі ніякої рідини додавати не треба. Банку закрутіть кришкою настільки, наскільки вистачить сил.

Тепер на дно каструлі покладіть кухонний рушник, поставте банки з томатами та залийте по плічки холодною водою. Включіть піч та стерилізуйте банки з моменту закипання води 20-25 хвилин (для 700 грамових банок вистачить 20 хвилин, а для літрових — 25).

burinnia

Важливо! Не витягайте банки з води, поки вона не охолоне.

От і все — чудові помідори готові! Вони прекрасно зберігаються як у льоху, так і в будинку.