Сезон полуниці розпочато. З такої ягоди виходить солодке і надзвичайно смачне варення. Особливо, якщо додати у нього шоколад.
Інгредієнти.
Полуниця – 1 кг
Чорний шоколад – 80 г
Цукор – 500 г
Приготування.
- Приготуйте всі інгредієнти для приготування варення. Візьміть 1 кг полуниць, очистіть від хвостиків, добре промийте під струменем холодної води та обережно обсушіть від зайвої вологи паперовим рушником.
- Перекладіть ягоди в каструлю, засипте 500 г цукру і дайте постояти 20-30 хвилин, щоб полуниця пустила сік. Подрібніть плитку чорного шоколаду вагою 80 г за допомогою ножа чи руками.
- Поставте каструлю з ягодами та цукром на середній вогонь і доведіть вміст до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Після закипання суміш варіть ще 5-10 хвилин.
- Додайте до варення шматочки чорного шоколаду і варіть ще 5 хвилин. Розкладіть по стерильним банкам і закрийте кришками. Зберігати в прохолодному місці.