Петрів піст триватиме до 11 липня. Він, порівняно, не суворий. Можна їсти рибу і морепродукти в усі дні, крім серед і п’ятниці. При цьому овочі, гриби, крупи, фрукти, ягоди і бобові їсти можна. Ми публікуємо рецепт страви, яка доможе вам дотримуватися посту Петра і Павла смачно і з користю.
Інгредієнти: 6-8 картоплин, 300 г печериць, 2 середні цибулини, 3-4 ст. л. борошна, 1 зубок часнику, 1 лавровий лист, 3-4 горошини духмяного перцю, 4-5 горошин чорного перцю, зелень, сіль та мелений перець за смаком, 5 ст. л. рафінованої олії.
Приготування: Печериці помити і нарізати соломкою. Розігріти сковороду без олії і додати гриби. Смажити їх на середньому вогні, доки вся рідина не випарується.
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Додати її в сковороду разом з олією і зеленню. Посолити і поперчити. Смажити, поки цибуля не стане м’якою. Дати вистигнути.
Почищену картоплю нарізати кубиками і залити холодною водою, додати сіль, часник, лаврове листя і перець горошком. Відварити до готовності і прибрати спеції.
Готову картоплю розім’яти в пюре. Додати сіль, трохи олії і столову ложку борошна. Ретельно перемішати.
З двох столових ложок пюре зробити корж, покласти в центр столову ложку начинки. Сформувати зразу і обваляти її в борошні. Повторити з рештою інгредієнтів.
Обсмажити зрази на сковороді з олією до золотавого кольору. Подавати зрази разом зі свіжими або тушкованими овочами.