Уже від цих трьох слів – пиріг з персиками – стає добре любителям подібної випічки. Секрет вдалої випічки полягає у вмінні приготувати правильну начинку з персиків. Для ефектності пирога не знімайте шкірку з персиків, якщо ви все-таки вирішили позбутися шкірки, то персик потрібно надрізати в кількох місцях, опустити в киплячу воду і потримати 20 секунд. Тепер перекладіть фрукти в крижану воду і знімайте шкірку.
Інгредієнти: 4 яйця, натерта цедра половини лимона, 200 г цукру, 250 г маскарпоне (можна взяти жирний, м’який вершковий сир), 280 г борошна, 1 пакетик розпушувача, 3 персики, цукрова пудра.
Приготування: Розбийте 4 яйця у містку чашу. Додайте натерту цедру половини лимона, перемішайте з допомогою міксера.
Додайте цукор, маскарпоне (або вершковий сир), борошно і поступово – розпушувач. Збийте до однорідного стану.
2 персики наріжте шматочками, додайте в тісто.
Форму змастіть вершковим маслом і обсипте борошном. Поріжте третій персик тонкими скибками і викладіть на поверхні пирога, посипте цукром.
Випікайте за температури 180 градусів 45 хвилин, прикрасьте цукровою пудрою.