Печериці у гірчично-медовому соусі.

Пропонуємо вам урізноманітнити звичне меню печерицями в гірчично-медовому соусі. Рецепт доволі простий, а страва має цікавий смак і напевно вам сподобається.

Інгредієнти:  500 г печериць,1-1,5 л води, 1 лавровий лист, 10 горошин духмяного перцю, 2 ч. л. солі, 1 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. оцту, 1 ч. л. меду, 2 зубчики часнику, 3 ч. л. гірчиці в зернах, 5 ч. л. пастоподібної гірчиці.

Приготування:

Печериці промиваємо під проточною водою, чистимо.

Ставимо на плиту воду, додаємо лавровий лист, перець-горошок та 1 чайну ложку солі. Коли вода закипить, відправляємо в неї печериці та проварюємо 7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Потім відкидаємо їх на друшляк.

Часник чистимо та пропускаємо через прес.

Для маринаду змішуємо гірчиці, часник, меду, оцет, чайну ложку солі та рослину олію. Викладаємо проварені гриби в маринад, ретельно перемішуємо. Перекладаємо у посуд для зберігання та закриваємо кришкою. Ставимо гриби маринуватися на добу в холодильник.

Подаємо апетитну закуску до м’ясних або рибних страв, а також до будь-яких гарнірів.