Овочевий салат «Осінь»

Сьогодні поділимося з вами рецептом смачного овочевого салату, який можна готувати і на щодень і для гостей. Дуже зручно, що овочі можна приготувати заздалегідь, а зібрати салат буквально за 10 хвилин.

Інгредієнти:  невеликі баклажани – 3шт., солодкий перець — 3-4 шт., помідори (краще брати м’ясисті) — 3-4 шт., сметана 20-25% — 200 гр., часник — 2-3 зуб., сіль, чорний мелений перець — за смаком, хмелі-сунелі — 1/4 ч. л., зелень — 1 пучок.  Для смакових варіацій можна додати в заправку твердий сир або бринзу, або варені яйця. Приготування: Баклажани нарізати кружечками, якщо великі, розрізати навпіл, товщиною приблизно 1-1, 5 см. Запекти в духовці при температурі 180 градусів до готовності (15 хв.). Перець почистити розрізати на крупні шматочки і також запекти. Приготований перець можна почистити від шкірки. Найкраще це робити поки він гарячий. Помідори нарізати кружальцями (якщо великі – півкільцями). Зелень дрібно нарубати.

Для заправки змішати сметану зі спеціями, подрібненим часником і зеленню.

Овочі укласти шарами на блюдо, перемазуючи кожен шар заправкою. Почніть з помідорів, потім баклажани, перець, помідори і т.д., поки овочі не закінчаться. Зверху можна прикрасити кубиками помідорів і петрушкою. Дайте салату постояти в холодильнику хвилин 15-20 і можна пригощатися.