Перед вами рецепт однієї зі смачних, ситних страв, яка стане чудовим початком дня – омлету з начинкою. За бажання начинку можна зробити з вечора, тоді на приготування сніданку нам знадобиться зовсім мало часу. З начинкою можна експериментувати, головне додати трохи сиру, він зв’яже всі продукти. Наша порція розрахована на 2 омлети.
Для приготування омлету з начинкою потрібно:
яйце – 4 шт.;
молоко – 100 мл;
сіль за смаком;
олія рослинна для смажіння;
сир твердий – 50 г;
помідорів — 3 шт. (невеликі);
перець болгарський – 2 шт. (невеликі);
печериці — 5 шт. (невеликі).
Процес приготування.
Натираємо на дрібній терці сир. Печериці чистимо від шкірки (якщо вони не дуже брудні, досить витерти їх вологим, чистим рушником).
Помідори миємо. Шкірку можна зчищати, а можна залишити. Перець миємо, а паперовим рушником видаляємо зайву вологу. Чистимо його від насіння та нарізаємо шматочками довільного розміру.
Гриби нарізаємо невеликими шматочками. Перець обсмажуємо на заздалегідь розігрітій сковороді, на олії, іноді перемішуючи, протягом 3-4 хвилин.
До перцю додаємо печериці і продовжуємо смажити разом, іноді помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
Помідори нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в сковороду, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини. Солимо, але дуже обережно, зважаючи на те, що до складу начинки входитиме твердий сир, а він солоний.
Начинка для омлету готова. Приготування її зайняло приблизно 10 хвилин. Нам начинка потрібна холодною, тому її можна приготувати заздалегідь, наприклад, увечері, і відправити до ранку в холодильник.
Начинку поділимо на 2 частини. У нас буде 2 омлети. Сир також поділяємо на 2 частини. Одну половину начинки та одну половину сиру перемішуємо.
Два яйця розбиваємо в миску і перемішуємо виделкою білок із жовтком солимо. Сковороду розігріваємо з олією. Виливаємо на неї яйця і коли вони схопляться (зверху яєчна маса повинна повністю згорнутися), викладаємо на одну половину начинку з сиром.
Накриваємо другою половиною омлету. Легенько за допомогою лопатки перевертаємо на інший бік, смажимо ще 1 хвилину і, акуратно нахиливши сковороду, перекладаємо омлет на тарілку.
Другий омлет готуємо так само, тільки зверху начинку посипаємо тертим сиром, а потім вже накриваємо другою половинкою омлету.
Смачний, ситний омлет із начинкою, приготований за цим рецептом, стане чудовим початком дня.