Оригінальний омлет з начинкою та сиром.

Перед вами рецепт однієї зі смачних, ситних страв, яка стане чудовим початком дня – омлету з начинкою. За бажання начинку можна зробити з вечора, тоді на приготування сніданку нам знадобиться зовсім мало часу. З начинкою можна експериментувати, головне додати трохи сиру, він зв’яже всі продукти. Наша порція розрахована на 2 омлети.

Для приготування омлету з начинкою потрібно:

яйце – 4 шт.;

молоко – 100 мл;

сіль за смаком;

олія рослинна для смажіння;

сир твердий – 50 г;

помідорів — 3 шт. (невеликі);

перець болгарський – 2 шт. (невеликі);

печериці — 5 шт. (невеликі).

Процес приготування.

Натираємо на дрібній терці сир. Печериці чистимо від шкірки (якщо вони не дуже брудні, досить витерти їх вологим, чистим рушником).

Помідори миємо. Шкірку можна зчищати, а можна залишити. Перець миємо, а паперовим рушником видаляємо зайву вологу. Чистимо його від насіння та нарізаємо шматочками довільного розміру.

Гриби нарізаємо невеликими шматочками. Перець обсмажуємо на заздалегідь розігрітій сковороді, на олії, іноді перемішуючи, протягом 3-4 хвилин.

До перцю додаємо печериці і продовжуємо смажити разом, іноді помішуючи, протягом 2-3 хвилин.

Помідори нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в сковороду, перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини. Солимо, але дуже обережно, зважаючи на те, що до складу начинки входитиме твердий сир, а він солоний.

Начинка для омлету готова. Приготування її зайняло приблизно 10 хвилин. Нам начинка потрібна холодною, тому її можна приготувати заздалегідь, наприклад, увечері, і відправити до ранку в холодильник.

 

Начинку поділимо на 2 частини. У нас буде 2 омлети. Сир також поділяємо на 2 частини. Одну половину начинки та одну половину сиру перемішуємо.

Два яйця розбиваємо в миску і перемішуємо виделкою білок із жовтком солимо. Сковороду розігріваємо з олією. Виливаємо на неї яйця і коли вони схопляться (зверху яєчна маса повинна повністю згорнутися), викладаємо на одну половину начинку з сиром.

 

Накриваємо другою половиною омлету. Легенько за допомогою лопатки перевертаємо на інший бік, смажимо ще 1 хвилину і, акуратно нахиливши сковороду, перекладаємо омлет на тарілку.

Другий омлет готуємо так само, тільки зверху начинку посипаємо тертим сиром, а потім вже накриваємо другою половинкою омлету.

Смачний, ситний омлет із начинкою, приготований за цим рецептом, стане чудовим початком дня.