Якщо молодість ще дозволяє тілу якось зберігатися, навіть у разі вживання очевидно некорисних продуктів харчування, то в певному віці цей принцип перестає діяти. Тим, хто після 35-40 років хоче виглядати молодшим і стрункішим, медики зі США рекомендують відмовитися від певної їжі.
За словами експертів, вік між 30 й 40 роками стає «особливим»: в організмі сповільнюються природні процеси виведення токсичних речовин і підтримання стабільного рівня цукру в крові.
У зв’язку з цим звична раніше їжа може стати причиною серйозного зростання маси тіла та проблем зі станом шкіри й волосся.
Фахівці порекомендували викреслити з раціону низку продуктів тим, хто вже переступив 35-річний рубіж.
Зокрема, вони запропонували ввести табу на цукор, велика кількість якого гальмує вироблення білка колагену й підсилює утворення зморщок. Особливо небезпечними, на їхню думку, є приховані джерела цукру, — такі як йогурти з різними наповнювачами.
«Багато джерел цукру успішно приховані під виглядом здорових продуктів. Саме таких, як йогурти з добавками. У них часто більше цукру на одну порцію, ніж у плитці темного шоколаду», — заявили експерти.
Також, на їхню думку, у віці після 35-ти потрібно забути про пакетовані фруктові соки, газовану воду й цукрозамінники.
Звичка пити пиво з віком погіршує зовнішнє старіння, адже з усіх видів алкоголю воно найбільше зневоднює організм, а це прямий шлях до зморщок. Учені нагадують: у процесі старіння організм усе гірше метаболізує алкоголь.
Ще в міру наближення до 40 років краще відмовитися від білого хліба, вважають медики. Рафіновані вуглеводи, які у великій кількості містяться у виробах із білого борошна, швидко перетворюються організмом на цукор, що сприяє старінню шкіри та повноті. Крім зазначених продуктів, організм із віком усе гірше переносить процес перетравлення солінь. Пристрасть до них посилює зовнішні ознаки старіння: набряклість, нездоровий тонус шкіри, мішки під очима, — розповіли фахівці.