Названі продукти, від яких варто відмовитися з віком

Якщо молодість ще дозволяє тілу якось зберіга­тися, навіть у разі вживання очевидно некорисних продуктів харчування, то в певному віці цей при­нцип перестає діяти. Тим, хто після 35-40 років  хоче ви­глядати молодшим і стрункішим, медики зі США рекомендують відмовитися від певної їжі.

За словами експертів, вік між 30 й 40 роками стає «особливим»: в організмі сповільнюються природні процеси виведення токсичних речовин і підтримання стабільного рівня цукру в крові.

У зв’язку з цим звична раніше їжа може ста­ти причиною серйозного зростання маси тіла та проблем зі станом шкіри й волосся.

Фахівці порекомендували викреслити з раціону низку продуктів тим, хто вже переступив 35-річний рубіж.

Зокрема, вони запропонували ввести та­бу на цукор, велика кількість якого галь­мує вироблення білка колагену й підсилює утворення зморщок. Особливо небезпе­чними, на їхню думку, є приховані джерела цукру, — такі як йогурти з різними наповнювачами.

«Багато джерел цукру  успішно приховані під виглядом здорових продуктів. Саме таких, як йогу­рти з добавками. У них часто більше цукру на одну порцію, ніж у плитці темного шоколаду», — заяви­ли експерти.

Також, на їхню думку, у віці після 35-ти потрібно забути про пакетовані фруктові соки, газовану во­ду й цукрозамінники.

Звичка пити пиво з віком погіршує зовнішнє старіння, адже з усіх видів алкоголю воно найбільше зневоднює організм, а це прямий шлях до змо­рщок. Учені нагадують: у процесі старі­ння організм усе гірше метаболізує ал­коголь.

Ще в міру наближення до 40 років краще відмовитися від білого хліба, вважають ме­дики. Рафіновані вуглеводи, які у великій кількості містяться у виробах із білого боро­шна, швидко перетворюються організмом на цукор, що сприяє старінню шкіри та повноті. Крім зазначених продуктів, організм із ві­ком усе гірше переносить процес перетравле­ння солінь. Пристрасть до них посилює зовнішні ознаки старіння: набряклість, нездоровий тонус шкіри, мішки під очима, — розповіли фахівці.