Насипний пиріг з яблуками

Серпень обдаровує нас урожаєм. На нашому столі з’являється все більше яблук. Як тут не порадувати рідних смакотою з цих соковитих плодів. Ось вам незвичний та дуже цікавий пиріг, який готується дуже просто.

Інгредієнти:  1 кг очищених яблук (яблука краще взяти соковиті, солодкі або кисло-солодкі), 1 склянка (160 гр) манної крупи, 1 склянка (130 гр) борошна, 1 склянка (210 гр) цукру, дрібка солі, 2 ч. ложки (10 гр) розпушувача, 10 гр ванільного цукру,150 гр вершкового масла.

Приготування: Масло покласти в морозилку, щоб було легше з ним працювати.

У мисці змішуємо цукор, борошно, манку, сіль, розпушувач та ванільний цукор.

Тепер готуємо начинку. Якщо шкірка у ваших яблук тверда – краще їх почистити. Яблука натираємо на крупній тертці, якщо вони швидко темніють — збризніть лимонним соком та перемішайте.

Збираємо пиріг: На дно форми, встеленої пергаментом для випічки, натираємо 30 грамів масла і розрівнюємо, зверху 130 грамів борошняної суміші і знову розрівнюємо. Далі яблука ділимо на 3 частини і одну з них викладаємо у форму, розрівнюючи та трохи ущільнюючи. Далі повторюємо шари борошняної суміші та яблук (всього в нас 4 шари борошна та 3 шари яблук). Зверху затираємо пиріг 120 грамами вершкового масла та розрівнюємо. Ні в якому разі не зменшуйте кількість масла! Воно має просочити увесь пиріг та забезпечить хрустку кірочку його поверхні.

Розігріваємо духовку до 170 — 180 градусів, та випікаємо пиріг з яблуками 45 — 60 хвилин. Час випічки залежить від діаметра вашої форми і від особливостей духовки.

Після приготування залишаємо остигати на пів години у формі. Пиріг готовий, смачного!