Найпростіші рецепти соління огірків…

…малосольні

 

Огірки замочити на 2-3 години в холодній воді. Потім вимити, скласти в трилітрову банку, додати листя чорної смородини, вишні, хрін, часник, лавровий лист, перець горошком за смаком. Банку залити окропом, коли охолоне, воду злити і додати в неї 6 ч. ложок солі, 2 ч. ложки цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти. Закип’ятити, залити огірки і закрутити кришкою.

 

без кип’ятіння

burinnia

 

Огірки помити, скласти в три­літрову банку, додати листя смо­родини, хріну, акації, кріп, часник, лавровий лист, подрібнений корінь хріну. Покласти 3 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложку оцтової есенції. Залити холодною водою. Сіль і цукор попередньо можна розвести окремо, а потім влити в банку. Банку закрити капроновою кришкою; добре струснути і збері­гати в прохолодному погребі.