М’ятне печиво до чаю

М’ятне печиво — це по-справжньому літній і освіжаючий десерт до чашечки чаю. Заради такого печива не лінь включати духовку, тим більше, що готується воно моментально. Натуральний, без барвників, яскравий і смачний десерт. Приготуйте, не пошкодуєте!

Інгредієнти: вершкове масло — 100 г, яйце — 1 шт., цукор — 100 г + 70 г на обвалювання печива, лимон — 1 шт., свіжа м’ята — 7-10 гілочок, борошно — 300 г, сода харчова — 0,5 ч. л., сіль — 0, 5 ч. л., цукрова пудра — 3-4 ст. л. на обвалювання печива.

Приготування: Миємо та обсушуємо гілочки м’яти. Обриваємо листочки, додаємо до них цекор та за допомогою блендера робимо м’ятне пюре.

До пюре додаємо цедру лимона, яйце, сіль і соду, погашену столовою ложкою лимонного соку і розм’якле вершкове масло, перемішуємо. Додаємо в масу борошно і замішуємо тісто.

Готове тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в морозильну камеру на 40 хвилин.

burinnia

Тісто ділимо на частини, скачуємо у ковбаски та ріжемо на порційні шматки. Зі шматочків тіста формуємо невеликі кульки, обвалюємо кожну спочатку в цукрі, а потім в цукровій пудрі. Викладаємо на деко, покрите пергаментом для випічки.

Відправляємо печиво в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Заварюємо чай або каву.