Молоко кози корисніше ніж молоко корови

 

“За складом воно дуже близь­ке до молока жінки, тому його часто використовують у виго­довуванні немовлят. Нині на його основі дедалі частіше ви­готовляють суміші для дитячо­го харчування, бо воно багате на кальцій, фосфор, кобальт, залізо, вітаміни групи В і С — причому в натуральній, легко­засвоюваній формі, — пояс­нює ветеринарний лікар Ан­дрій Туркот. — На відміну від коров’ячого, у його складі нема казеїнів, що викликають алер­гію. Притім у козячому молоці набагато менші молекули жи­ру, тому вони добре засвоюють­ся, не перевантажуючи травну систему.

Козяче молоко перетравлю­ється в п’ять разів швидше, ніж коров’яче. Ці тварини дуже пе­ребірливі в їжі, тому їхнє моло­ко має такий унікальний склад. Вони безпомилково вибирають найбагатшу на поживні речо­вини рослинність, насичую­чи цінними вітамінами та мі­нералами своє молоко. Козя­че молоко має високі смакові властивості та підвищену бак­терицидність. Воно довший час залишається свіжим”