Королівський горіховий торт

Якщо ви хоч раз спечете цей торт без жодного грама борошна, він назавжди займе гідне місце у вашому кондитерському арсеналі. Повітряний, хрусткий, він просто тане у роті.

Інгредієнти для тіста: 10 білків, 240 грамів цукрової пудри, півкіло обсмажених волоських горіхів, 2 столові ложки крохмалю.

Для крема: 10 жовтків, 100 мл молока, 200 грамів вершкового масла, 1 склянка цукру, 3 ст. л. какао, 1 ст. ложка конояка (або іншого міцного алкоголю).

Приготування: Випікаємо корж. Розбийте яйця і акуратно відокремте білки від жовтків. У білки всипте цукрову пудру і збийте міксером до крутої піни. Акуратно додайте крохмаль, розподіливши його по поверхні піни і обережно вмішавши в білкову масу. Дуже важливо виконувати кругові рухи в одному напрямку. Введіть в білкову масу волоські горіхи, поступово підсипаючи їх і вмішуючи в піну круговими рухами в тому ж напрямку, в якому ви її збивали.

«Тісто» готове. З нього можна спекти кілька коржів у круглій формі або один великий на деку. Поверхню, на яку ви виллєте білкову масу, потрібно застелити пергаментним папером. Змащувати її нічим не треба. Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте в неї деко з коржем і зразу ж зменшіть температуру до 180 градусів. Випікайте корж протягом 20-25 хвилин, поки він не набуде світло-бежевого відтінку.

burinnia

Тим часом готуємо крем. Розм’якшене вершкове масло збийте міксером.  Окремо збийте жовтки з цукром і влийте в них тонкою цівкою молоко. Дотримуйтесь правила вимішування в одному напрямку. На водяній бані розігрійте крем, постійно помішуючи, до закіпання.

Дочекайтеся, поки він охолоне і введіть в нього вершкове масло, потім просійте через сито какао-порошок. Влийте столову ложку коньяк,у або будь-якого іншого міцного напою. Збийте крем міксером.

Збираємо торт. Дістаньте корж з духовки. Якщо ви приготували один великий корж, розріжте його на стільки шматків, скільки ви хочете щоб було шарів у торта. Зберіть торт, прошарувавши коржі кремом. Останній шар крему присипте крихтою з печива. Можна потерти шоколад та посипати подрібненими горіхами.

Смачного!