Комаровський назвав найшкідливішу кашу.

Каші є обов’язковою стравою нашого раціону, тому що містять багато вітамінів та корисних речовин. Але не всі вони однаково корисні для здоров’я. У програмі «Ранок з Інтером» український педіатр Євген Комаровський розповів, яка каша, на його думку, є найшкідливішою і чому.

Фахівець зазначив, що з обережністю необхідно вживати манну кашу, тому що в її складі багато білка — глютену. Більшість педіатрів не рекомендують давати її дітям до 10-місячного віку, тому що деякі малюки можуть мати вроджену непереносимість цього компонента. І якщо почати давати дитині манну кашу, то у неї можуть виникнути серйозні проблеми з обміном речовин та шлунково-кишковим трактом.

Єдина перевага такого продукту, як каже Комаровський, що з «однієї ложки» їм можна нагодувати всю сім’ю.

«Набухання манної крупи створює надовго ілюзію ситості. Вона дуже повільно залишає шлунок «, — зазначив український педіатр.

Якщо ж у дитини немає проблеми з непереносимістю глютена, то після 10 місяців їй можна давати манну кашу один раз на день.

Педіатр також не рекомендує вживати вівсяну кашу швидкого приготування, тому що в ній зібрано «все шкідливе».