Кіш з черешнею і мигдалем

Кіш – це класика французької випічки, відкритий пиріг з основою з пісочного тіста. У сезон черешні можна приготувати кіш з цією ягодою. Дуже смачно вона гармонує з горіховою пастою на основі мигдалю

 

Інгредієнти для тіста: борошно – 250 г, вершкове масло – 125 г, вода – 4 ст. л., сіль – 3 ст. л.

Для начинки: вода – 600 мл, желатин – 20 г, черешня – 500 г, цукор – 60 г, яйця – 2 шт., цукрова пудра – 100 г, мигдаль – 150 г, сіль.

Приготування: У мисці змішайте борошно, вершкове масло кімнатної температури, трохи води і сіль. Замісіть тісто і відкладіть його в холодильник, щоб доходило до потрібного стану.

Тим часом підготуйте все для желе. У каструлю влийтеи воду і засипте желатин, ретельно перемішайте і поставте на вогонь, додайте цукор і 200 грамів черешні.

Відокремте жовтки від білків, жовтки змішайте з цукровою пудрою. Мигдаль перебийте в блендері і змішайте з жовтками.

Почистіть черешню.

Після того, як тісто охололо, розкачайте його тонким шаром і викладіть на деко. Обріжте кінці. На дно викладіть горіхову суміш, зверху – черешні. Відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 25 хвилин. Готовий пиріг залийте черешневим желе і почекайте, доки воно застигне.